Новини

НачалоНовиниРаботна среща във връзка с изграждането на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”
Изпрати на приятел Принтирай Запази в .DOC A+ A-

Работна среща във връзка с изграждането на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”

С месец предсрочно е приключен петият етап от строителството на Лот 4 на АМ „Тракия”, стана ясно на днешната работна среща в Областно пътно управление – Ямбол. Следващият, шести етап от изграждането на обекта, ще бъде приключен по график до 5 юли т.г.

Повод за срещата с екипа е обсъждане на напредъка по изпълнението на проекта и текущите проблеми при изпълнението. Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” заяви, че ще бъде безкомпромисен по отношение оказването на контрол по спазването на календарния график и качественото изпълнение на проекта. Инж. Лазар Лазаров – член на УС на АПИ, коментира въпроси по техническото изпълнение на проекта с представителите на сдруженията, изпълняващи строително-монтажните работи, строителния и авторския надзор. В съвещанието бе докладвано изпълнението на строителството на участъка от автомагистралата. Дадена бе добра оценка за работата на Екипа за регионален мониторинг за ЛОТ 4 на АМ „Тракия” – участък Ямбол – Карнобат.

В срещата участваха представители на Сдружение „Тракия ІV” ДЗЗД – изпълнител на строителството на обекта, представители на „План инвест – Пловдивинвест – ЛОТ 4” ДЗЗД – осъществяващи строителния надзор, представители на „Виа план” ЕООД и „Илия Бурда” ЕООД – изпълнители на авторски надзор на обекта, членовете на Екипа за подготовка и управление на проект „Допълнително проектиране и строителство на АМ „Тракия „Оризово – Бургас”.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.


Нагоре ↑