Подписан бе протокол 2а за изграждането на Лот 2 на АМ „Тракия” от Стара Загора до Нова Загора

09.06.2010

Председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Божидар Йотов, изпълнителният директор на „Пътинвестинженеринг" АД инж. Валентин Зарев и главният изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд" АД инж. Цветан Цонев подписаха Протокол образец 2а, с който започва строителството на ЛОТ 2 на АМ „Тракия" в отсечката Стара Загора-Нова Загора.

„В рамките на 6 месеца се надявам да бъде одобрена и Апликационната форма от Европейската комисия”, каза председателят на УС на АПИ Божидар Йотов. Той съобщи, че тя е била прегледана от Джаспърс и агенцията своевременно е отстранила направените бележки.

Йотов обясни, че ще бъде обявена обществена поръчка за избор на проджект мениджър за Лот 2 на аутобана. „Идеята е мениджърът да се занимава технически с изпълнението, за да имаме западни стандарти", каза още председателят.

В изграждането на ЛОТ 2 на АМ „Тракия" в отсечката Стара Загора-Нова Загора ще бъдат ангажирани около 2000 човека, съобщи главният изпълнителен директор на „Трейс Груп Холд" АД инж. Цветан Цонев. Отсечката трябва да бъде готова след 25 месеца.

Подписите си под Протокол образец 2а поставиха и представители на общините Стара Загора, Нова Загора и Раднево.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.