Новини

НачалоНовиниИнж. Лазаров и министър Захариева инспектираха Лот 4.2 на АМ „Тракия...
Изпрати на приятел Принтирай Запази в .DOC A+ A-

Инж. Лазаров и министър Захариева инспектираха Лот 4.2 на АМ „Тракия”

Има напредък и по-добра организация в дейностите по строежа на АМ „Тракия”, която се  финансира по Оперативна програма „Транспорт” 2007 – 2013 г. спрямо предходната проверка. Темпът на работа обаче все още не е достатъчен, за да гарантира довършване на обекта в срок до 31 май. Това констатира  вицепремиерът  и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева по време на инспекцията на строителството на ЛОТ 4.2 на автомагистралата. Според нея в момента няма абсолютно никаква друга пречка, освен по-добрата организация и доставка на инертни материали, за да бъде готова магистралата за началото на активния туристически сезон

 

Председателят на УС на АПИ инж. Лазаров информира, че строителят - ДЗЗД „Тракия ІV“, е внесъл искане за удължаване на срока с 60 дни. Считано от 31 май, какъвто е периодът за завършване в момента, това означава 1 август, което е неприемливо, категоричен е инж. Лазаров. Това, което сме признали като безусловно до този момент е 30 юни, допълни председателят на АПИ.

 

В инспекцията на работата по последните 34 км от ЛОТ 4 на АМ „Тракия” участваха и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангел Петров.

 

Лот 4.2 от пв Зимница до Карнобат е най-сложният и дълъг участък от проекта за доизграждане на АМ „Тракия“, финансиран по ОП „Транспорт“. С неговото изпълнение България ще има 360 км завършена магистрала по протежението на коридор №8 на територията на България. Строителните дейности се изпълняват от Сдружение „Тракия 4” ДЗЗД и са на стойност 209 646 720 лв. С ДДС за целия Лот 4 с обща дължина от 49 км.


Нагоре ↑